Zo lang mogelijk thuis blijven wonen, met de juiste zorg

 

Terminale thuiszorg

U komt in aanmerking voor palliatieve zorg of terminale zorg wanneer u te horen heeft gekregen dat u niet meer beter wordt. De zorg zal dan voornamelijk gericht zijn op het verlichten van uw klachten en op het zoveel mogelijk voorkomen of beperken van ongemak. Er komt veel op u af wanneer u te horen heeft gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent. Daarom is het belangrijk dat u en uw naasten zoveel mogelijk ontlast worden.

Attenza helpt u daarbij. Door onze manier van werken kunt u de laatste levensfase thuis doorbrengen, in uw eigen vertrouwde omgeving. Attenza biedt palliatieve en terminale zorg aan huis. De palliatieve zorg is onderverdeeld in 24-uurszorg, nachtzorg en (soms) 12-uurszorg.

Werken met Attenza

Veel ouderen hebben de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen met de juiste zorg. Als zelfstandig zorgverlener verleen jij deze zorg bij de cliënt thuis. Je zorgt voor de benodigde zorg om lichamelijke pijn te voorkomen en biedt de cliënt (en familie) psychische ondersteuning, daarnaast help je de cliënt en familie met lichte huishoudelijke taken. Op deze manier is het voor de cliënt mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Bij Attenza werk je altijd bij de cliënt thuis. Hier verleen je de thuiszorg altijd één op één. Uiteraard wissel je af met andere zzp’ers die ook door Attenza worden ingezet. Het team van zorgverleners bestaat uitsluitend uit verzorgend ig of verpleegkundige zzp’ers. De zorgvragen die je invult bepaal je helemaal zelf via de Attenza app. In de app vind je nachtdiensten en 24-uursdiensten. Kom jij met Attenza werken in de thuiszorg? Meld je dan direct aan.

24 uur per dag
7 dagen per week
bereikbaar

Kleinschalige teams
van maximaal drie
tot vijf personen

Erkende
thuiszorg-
organisatie

Thuiszorg aanvragen
via Attenza

Bij Attenza verlenen de zorgverleners nachtzorg of 24-uurszorg, ook wel intensieve zorg genoemd. Deze zorg wordt geleverd bij cliënten die palliatief en in de laatste levensfase zijn, ook wel terminale fase. Als een cliënt in de palliatief terminale fase is, is het mogelijk om via Attenza nachtzorg of 24-uurs thuiszorg aan te vragen. Heeft de cliënt behoefte aan minder intensieve zorg, is het mogelijk dat deze zorg wordt geregeld vanuit onze samenwerkingspartners.

Een zorgvraag wordt altijd direct opgepakt en vaak binnen 24 uur ingevuld. Bij Attenza streven we altijd naar de juiste zorg, op het juiste moment. U meldt een cliënt eenvoudig bij ons aan via het intakeformulier of neem contact met ons op.

Heeft u als verwijzer behoefte aan meer informatie over palliatieve thuiszorg? Kijk dan eens op huisartsen, thuiszorgorganisaties of ziekenhuizen voor specifieke informatie over de palliatieve zorg van Attenza.